Bestoffrm|Aşk Flashlari|Yazili Sorulari|Büyüler|Sifali Bitkiler|
 
"Formumuza Moderatörler alınacaktır.Üyelerimize duyurulur.
Geri git   Bestoffrm|Aşk Flashlari|Yazili Sorulari|Büyüler|Sifali Bitkiler| >
»»-(¯`v´¯)-» Kültür ve Eğitim »»-(¯`v´¯)-» > İlkokul,Ortaokul Test , Yazılı ve Proje Konuları > İlkokul,Ortaokul Yazılı Soruları > 7/sınıf
Connect with Facebook


7.sınıf Türkçe dersi 1.dönem 2 yazılı soru ve cevapları

7/sınıf


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04.11.2010, 18:39   #1 (permalink)
Üye
 
burçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Üye No: 8457
Mesajlar: 670
Konular: 278
Teşekkür: 9
49 Mesajına 143 teşekkür edildi.
Arrow 7.sınıf Türkçe dersi 1.dönem 2 yazılı soru ve cevapları


“ Bugünkü okulun ve eğitimin amaçlarından biri de okumayı alışkanlık haline getirmektir.Bütün eğitim kurumları bu amacın gerçekleşmesine çalışmaktadır.Çünkü bireylerin gelişmesinde, ulusların kalkınma ve yükselmesinde bu nokta ihmal edilemez.

Okumak gibi soylu bir işten,kitap gibi iyi bir arkadaştan kimse kendini uzak tutamaz.Onların yararını ve gerekliliğini kimse inkar edemez.Kesindir ki iyi memur,iyi tüccar,iyi sanatçı…Kısacası iyi vatandaş okumuş ve okuyan kimseler arasından çıkacaktır.”
(1.2.3. soruları metne göre yanıtlayınız.)
1. Bireylerin gelişmesinde ve ulusların kalkınmasında ne ihmal edilemez?
a)Kalkınmanın önemi
b)Eğitim olanaklarının genişletilmesi
c)Okuma alışkanlığının yurttaşlara kazandırılması
d)Ekonomik kalkınmaya öncelik verilmesi
2. Okumanın en önemli yararı nedir?
a)Kültürümüzü arttırmak b)İyi vatandaş yetişmesini sağlamak
c)İnsanı kitaplara yaklaştırmak. d)Sözcük dağarcığımızı zenginleştirmek
3. Yukarıdaki metin ele aldığı konu ve konuyu işleyiş biçimine göre nasıl bir yazıdan alınmıştır?
a) Düşünce yazısı b) Olay yazısı c) gezi yazısı d) Manzum yazı
4. “Gülü seven dikenine katlanır.”atasözünün öğeleri sırayla hangi seçenekte verilmiştir?
a) nesne-yüklem- dolaylı tümleç b) özne-dolaylı tümleç-yüklem
c) nesne-dolaylı tümleç-yüklem d) özne-zarf tümleci-yüklem
5. “ Yalan,yuvayı içten içe yıkan bir kurttur.”tümcesinde aşağıdaki ses olaylarından hangisi yoktur?
a) benzeşme b) ulama c) kaynaşma d) yumuşama
6. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde objektif(nesnel) bir anlatım vardır?
a) Herkes imambayıldıyı bilir b) Mavi bütün renklerden güzeldir.
c) Dinazorlar nesli tükenmiş hayvanlardandır. d) Türkçe sevilen bir derstir.
7. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde mecazlı anlatım yoktur?
a) Sözü biter bitmez kapı vuruluyor. b) Öyle açık açık söyleyemem de…
c) Doğrusu,açığı kapalısı yok bu sözün… d) On paralık dükkan için değer miydi?
8. Aşağıdaki tümcelerin hangisinde kişileştirme yoktur?
a) Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar. b) Rüzgar susmuş ses vermiyor nedendir?
c) Ömrümüz bir su gibi akıp gidiyor. d) İnleyen nağmeler ruhumu sardı.
9. Aşağıdaki sözcüklerden hangisi yapısı bakımından diğerlerinden farklıdır?
a) çanta b) öğrenci c) çizgi d) sözcük
10.Aşağıdaki sözcüklerden hangisi küçük ünlü uyumuna uymaz?
a) topuk b) çamur c) ipek d) görgü
11.”Çalışmalıyım” eylemi hangi kipe göre çekimlenmiştir
a) istek b) emir c) geniş zaman d) gereklilik
12. “Kitabı dün bitirdim.”tümcesinin çatı özelliği hangisidir?
a) etken-geçişli b) etken-geçişsiz c) edilgen-geçişsiz c) edilgen-geçişli


burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
REKLAM
Alt 04.11.2010, 18:39   #2 (permalink)
Üye
 
burçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Üye No: 8457
Mesajlar: 670
Konular: 278
Teşekkür: 9
49 Mesajına 143 teşekkür edildi.
Standart


13. “Türkü deyip geçmemeli. Nice yılların birikimi değil midir onlar?Nice hayallerin,hayal kırıklıklarının,kederlerin…Kaderin armağanı kederler ki bugün senin başında yarın benim…”
Paragrafa göre, türkü ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
a)Her insanın kendisini ifade eden bir tarafı bulunduğu.
b) Zengin bir kültür hazinesi olduğu.
c) Geçici bir kültür ürünü olduğu
d) İnsanları etkileyen olaylardan kaynaklandığı
14.Aşağıdaki tümcelerin hangisinde ad aktarması vardır?
a) Okul, Ankara gezisi düzenlemiş. b) Öğrenciler törene katıldı.
c) Okul bahçesine ağaç dikeceklermiş. d) Çocuklar bahçede oynuyor.
15.”Atatürk bir düşünceydi.Atatürkçülük bir ülküydü.Düşünce,ülkü kimlerde yaşar?Kimlerin aracılığıyla kuşaktan kuşağa geçer?Yaşlılarla değil elbet.Gençler, ulusun yaşamına yeni katılan genç kuşaklar yaşatabilir bu düşünceyi.”
Yukarıdaki paragrafta anlatılmak istenen düşünce nedir?
a) Atatürk’ün bir düşünce adamı olduğu. b) Atatürk’ün ölümsüz olduğu.
c)Atatürk ilkelerini yaşatacak olanların gençler olduğu d) Atatürk’ün gençlere çok güvendiği.
16.”Koyun verdi,kuzu verdi,süt verdi.
Yemek verdi,ekmek verdi,et verdi.
Kazma ile dövmeyince kıt verdi.
Benim sadık yarim kara topraktır.”
Aşağıdaki yargılardan hangisi dörtlüğe uygun düşmez.?
a) 11’li hece ölçüsüyle yazılmıştır. b)Konusuna göre didaktik bir şiirdir.
c)Kişileştirme yapılmıştır. d) Redif ve yarım uyak vardır.
17. Aşağıdaki eser -yazar eşleştirmelerinden hangisi yanlıştır?
a) Kiralık Konak-Yakup Kadri Karaosmanoğlu b) Yeşil Gece-Reşat Nuri Güntekin
c) Küçük Ağa-Halide Edip Adıvar d) Safahat-Mehmet Akif Ersoy
18.Hangi tümcede yazım yanlışı yoktur?
a) Evdede,okulda da anlatmıyorum. b) 29 Ekim 1923’de Cumhuriyet ilan edildi.
c) İzmir’e Kaş’dan gelip yerleşmişlerdi. d) Bu gece Ay tutulmasını görmek için dışarıda bekledik.
19. Aşağıdaki tümcelerin hangilerinde “için” sözcüğü neden-sonuç ilişkisi kurmuştur?
1. Birkaç saat için izin almaya değmez.
2. Bunu senden sakladığım için üzgünüm.
3. Ona güvenmediğin için sana çok kızıyor.
4. Karar vermek için henüz çok erken.
a) 1-3 b) 1-4 c) 2-3 d) 3-4
20. Aşağıdaki adların özellikleri hangi seçenekte yanlış verilmiştir?
a) düşünce: cins,soyut,tekil b) ordu: cins,somut,topluluk
c) insanlık: cins,somut,tekil d) Karabaş: özel,somut,tekil
21.Aşağıdaki sözcüklerin hangisinin kökü diğerlerinden farklıdır?
a) dolgu b) sazlık c) yazıt d) dergi
22.”Kapılar konuklara ardına kadar açıldı.”tümcesindeki öznenin türü aşağıdakilerden hangisidir?
a) gerçek özne b) gizli özne c) sözde özne d) açıklamalı özne
23. Heyhat! İçine sorsan,ille de “yaşamak “diyor.Dünya zindan olsa da yaşamak…
Yukarıdaki tümcede altı çizili sözün kattığı anlam aşağıdakilerden hangisinde vardır?
a) Israrla senin de gelmeni istiyor.
b) Son derece ciddi bir sorunla karşı karşıyayız.
c) Bu konuda onu ayıplamak çok yanlış olur.
d) Mademki gelmeyecektin, niye söz verdin?
24.”Onun yolculukları müfettişlikle başlamış değildir. Asker olan babası ailesini o şehir senin,bu şehir benim dolaştırıp durmuş.Denebilir ki,’gezgin’liğin tohumları onun içine,daha çocukluk yıllarında düşmüştür.Her edebiyat adamının eserinde,çocukluğuna giden kökler vardır;ama bana öyle geliyor ki onun gezginliği,çocukluğunda içine düşen bu tohumların da dal budak salmasıyla gelişip kocaman bir ağaç olmuştur.”
Bu paragrafta sözü edilen kişi için asıl vurgulanmak istenen aşağıdakilerden hangisidir?
a) Gezginliği, kaynağını çocukluk yıllarından alır.
b) Müfettişliği sırasında Anadolu’yu karış karış gezmiştir.
c) Her edebiyatçı eserlerinde çocukluk yıllarını işler.
d) Babası da gezmeyi çok severdi.
25.Aşağıdaki sözcüklerden hangisi bir yönüyle diğerlerinden farklıdır?
a) düşünmek b)konuşmak c) hissetmek d) duygulanmak
BAŞARILAR
Yanıt Anahtarı
1.C 2.B 3.A 4.B 5.D 6.C 7.A 8.C 9.A 10.B
11.D 12.A 13.C 14.A 15.C 16.B 17.C 18.D
19.C 20.C 21.B 22.C 23.A 24.A 25.B

(alıntı)


burçak isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
7. sınıflar türkçe 3 yazılı soruları ve cevapları, türkçe yazılı cevapları, türkçe yazılı soruları, türkçe yazılı soruları ve cevapları

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 18:39.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.

bestoffrm | aşk flashları | sitemap | tags
Resimli Şiirler Şairler Müzik Yemek Tarifleri Moda Örgü Modelleri Dantel Modelleri Şifalı Bitkiler İslami Konular Dil An Coğrafya Fizik Roman Özetleri Aşk Duaları Dilek Duaları Define İşaretleri Cilt ve Güzellik Sosyal Dil Anlatım Edebiyat Aşk flashları Domain Telif Hakkı Sitemizin tüm hakları saklıdır. Telif hakkı ihlali bildirimi, acil şikayetleriniz ve her türlü görüş ve önerileriniz için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz. Sorumluluk İçerik sağlayıcı ve paylaşım sitesi olan Bestoffrm.com sitesinde, 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Bestoffrm.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim sayfamızdan bildirilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır. Sitemizde yayınlanan sağlıkla ilgili konular sadece bilgilendirme amaçlı olup tedavi için Lütfen Doktorunuza başvurunuz.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530