Bestoffrm|Ask Flashlari| Resimli Siirler|Yazili Sorulari|Büyüler|Performans,Proje Konulari|Sifali Bitkiler|Definecilik
 
"Hayat bir öyküye benzer, önemli olan yanı eserin uzun olması değil, iyi olmasıdır. Seneca"
Geri git   Bestoffrm|Ask Flashlari| Resimli Siirler|Yazili Sorulari|Büyüler|Performans,Proje Konulari|Sifali Bitkiler|Definecilik >
»»-(¯`v´¯)-» Kültür ve Eğitim »»-(¯`v´¯)-» > İlkokul,Ortaokul Test , Yazılı , Performans ve Proje Konular > İlkokul,Ortaokul Yazılı Soruları > 8/sınıf
Connect with Facebook

Cevapla
 
LinkBack (1) Seçenekler Stil
Alt 03-03-2011, 07:47 AM   1 links from elsewhere to this Post. Click to view. #1 (permalink)
Admin
 
@izci@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 23.923
Teşekkür: 509
1.955 Mesajına 4.737 teşekkür edildi.
Standart noktalama işaretleri soru ve cevapları





1- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktalama işareti
yanlış kullanılmıştır?

A) Kars'tan Muğla’ya her yeri dolaşmış.
B) DSI - den emekli olmuş.
C) Sözlüğü a’ dan z' ye inceledik.
D) 8 km.lik yolumuz kaldı.


2- Aşağıdakilerin hangisinin sonuna ünlem işareti gelir?

A) Kırlangıçlar, yuvalarını hiç unutmazlar
B) İsin böyle olacağını nasıl da bilemedik
C) Karsıdaki köye nereden gidilir
D) Bebek, ağlayarak annesini uyandırdı


3- Aşağıdaki hangi cümlenin sonunda noktalama işareti yanlış kullanılmıştır ?

A) İnsan,çalışmamaya görsün,başarılı olur mu hiç hayatta?
B) Gün olur,yıl gibi gelir insana;yıl olur,gün gibi gelir.
C) Ah su sınavı bir kazanabilse,şu okula bir girebilse.
D) Kuşun yüreği öyle çarpıyor,öyle çarpıyor ki...


4- Aşağıdakilerden hangisi doğrudur ?

A) Virgül işareti cümlede ara sözlerin sadece başında kullanılır.
B) Adlaşmış sıfatları, sıfatlardan ayırmak için nokta işareti kullanılır.
C) Aktarılan söz veya yazıdan önce iki nokta işareti kullanılır.
D) Özneden sonra nokta işareti kullanılır.


5- . "Aman Allah’ım ( ) Güneş altında pırıl pırıl parlayan kocaman bir sazan baliği ( ) oltanın ucunda çırpınıp duruyordu ( ) "

Yukarıdaki parantezlerin içerisine, sırasıyla hangi noktalama işaretleri kullanılmalıdır ?

A) ( ? ) ( , ) (...) C) ( ! ) ( , ) ( . )
B) ( ! ) ( , ) ( ; ) D) ( . ) ( , ) ( ! )


6- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde noktanın kullanımıyla ilgili bir yanlışlık yapılmıştır?

A) Duvardaki levhada "Giriş." yazıyordu.
B) 15.10.1989'dan beri mektuplaşıyoruz.
C) Kardeşi bu sene 2. sınıfta okuyormuş.
D) Saat 10.50'de herkes hazır olsun.



7- Ay kime ait ( ) Aya ayak basan Amerikalilar'a mi ( ) veya oraya ulasan ( ) bayrağı yerine diken tümüne mi ait ( )"
Yukarıda verilen paragrafta parantezle bos bırakılan yerlere, aşağıdakilerden hangisi sırasıyla getirilmelidir?

A) (!) (,) (,) (?) C) (?) (;) (;) (!)

B) (?) (,) (,) (?) D) (,) (,) (,) (?)

8- Abbasi halifelerinden biri Mecnun’a sorar ( ) “Canım ( ) Leyla ismindeki bu kara kuru kızın nesini seviyorsun ( )”

Bu parçada boş parantezle gösterilen yerlere sırasıyla aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangileri getirilmelidir?

A) ( , (.) , (?) B) ( , (,) , (!)
C) ( , (,) , (?) D) (;) , (;) , (?)

9- Merakla ( )“Bu resim ne ( )”diye sordu ( ) Parantez içindeki yerlere hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?

A) (;) (?) (?) B) ( (!) (.)
C) (.) (!) (?) D) ( (?) (.)
__________________

ALLAH'ım!
Bakışımızı ibret,
Sukutumuzu hikmet,
konuşmamızı sanat ve
marifete dönüştür,

ALLAH'ım!

Boşa bakanlardan,
Boşa susanlardan,
Boşa konuşanlardan eyleme.

@izci@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03-03-2011, 07:47 AM   #2 (permalink)
Admin
 
@izci@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 23.923
Teşekkür: 509
1.955 Mesajına 4.737 teşekkür edildi.
Standart

10-. “İşini olabilecek titizlikte yürütür ( ) dükkânını tertemiz tutardı ( ) Dükkânında her şeyin bir yeri vardı ( ) Bir gün acele bir alışveriş anında ( ) titrek parmaklarıyla toz şeker tartıyordu.”

Yukarıdaki paragraftaki parantez içlerine, sırasıyla hangi noktalama işaretleri getirilmelidir?
A) (.) , (.) , (,) , (,) B) (,) , (.) , (,) , (,)

C) (.) , (,) , (.) , (,) D) (,) , (.) , (.) , (,)

11- Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kesme ( ‘ ) işaretinin kullanılmasına gerek yoktur?

A) Arkadaşım, tatilde Bodrum’a gidecekmiş.
B) Ağabeyim, uzun zamandır TRT’de çalışıyor.
C) Saat 10.30’da bize geleceklerini söyledi.
D) Erzurum’lu bir arkadaşım vardı.

12- Aşağıdaki cümlelerden hangisinin sonuna “soru işareti ” konulmaz?

A) Boş zamanlarını iyi değerlendiriyor musun
B) Sınıfımı geçtim mi tatile çıkacağım
C) Neden bana gelmedin
D) Babamı mı arıyorsun

13- Babam : ( ) Yut oğlum ( ) diyor.
Yukarıdaki boşluklara hangi noktalama işareti gelmelidir?
A) Nokta ( . ) B) Ünlem ( ! )
C)Virgül ( , ) D)Tırnak işareti ( “ )

14- “Söylediklerini kabul edemem ( ) ama söyleme hakkını ölünceye kadar desteklerim.”
Cümlesinde boş bırakılan yere hangi noktalama işareti getirilmelidir?

A) Soru işareti ( ? ) B) Üç nokta ( ... )
C) Noktalı virgül ( ; ) D) Ünlem ( ! )

15-“Paranı çaldım ve sen hala ( ) mersi ( ) diyorsun.”

Cümlesinde,boş bırakılan yerlere,aşağıdaki noktalama işaretlerinden hangisi getirilmelidir?

A) Tek tırnak ( ‘ ) B) Ünlem ( ! )
C) Virgül ( , ) D) Nokta ( . )



CEVAPLAR:

1-B 2-B 3-C 4-C 5-C 6-A 7-B
8 -C 9-D 10-D 11-D 12- B 13-D 14-C 15-C


alıntıdır.
__________________

ALLAH'ım!
Bakışımızı ibret,
Sukutumuzu hikmet,
konuşmamızı sanat ve
marifete dönüştür,

ALLAH'ım!

Boşa bakanlardan,
Boşa susanlardan,
Boşa konuşanlardan eyleme.

@izci@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-01-2012, 10:08 PM   #3 (permalink)
Moderatör
 
sufi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Mesajlar: 3.084
Teşekkür: 89
132 Mesajına 407 teşekkür edildi.
Standart

emeğine sağlık.
sufi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-13-2012, 08:55 PM   #4 (permalink)
Admin
 
bestoffrm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2011
Mesajlar: 9.131
Teşekkür: 307
367 Mesajına 1.332 teşekkür edildi.
Standart

emeğine sağlık.
bestoffrm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-01-2013, 07:21 PM   #5 (permalink)
Süper Moderatör
 
bera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 13.322
Teşekkür: 573
891 Mesajına 3.147 teşekkür edildi.
Standart

emeğinize sağlık.
bera isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01-08-2013, 04:35 PM   #6 (permalink)
Üye
 
aylin00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jan 2013
Mesajlar: 190
Teşekkür: 0
38 Mesajına 112 teşekkür edildi.
Standart

paylaşım için teşekkürler.
aylin00 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-19-2013, 05:04 PM   #7 (permalink)
Admin
 
KıLaVuZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: May 2013
Mesajlar: 2.361
Teşekkür: 44
307 Mesajına 875 teşekkür edildi.
Standart

paylaşım için teşekkür ederim.
KıLaVuZ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05-02-2014, 10:06 PM   #8 (permalink)
Üye
 
pervin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Mesajlar: 4.926
Teşekkür: 34
95 Mesajına 165 teşekkür edildi.
Standart

paylaşım için teşekkür ederim.
pervin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
cevaplari, isaretleri, noktalama, noktalama işaretleri, noktalama işaretleri soru ve cevapları, noktalama işaretleri soruları, soru

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


LinkBacks (?)
LinkBack to this Thread: http://www.bestoffrm.com/147902-noktalama-isaretleri-soru-ve-cevaplari.html
Konuyu Başlatan For Type Tarih
noktalama işaretleri soru ve cevapları— Yandex: 1milyon sonuç bulundu This thread Refback 02-20-2013 10:26 PM


WEZ Format +3. Şuan Saat: 12:59 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

bestoffrm | aşk flashları | sitemap | tags
Resimli Şiirler Şairler Müzik Yemek Tarifleri Moda Örgü Modelleri Dantel Modelleri Şifalı Bitkiler İslami Konular Dil An Coğrafya Fizik Roman Özetleri Aşk Duaları Dilek Duaları Define İşaretleri Cilt ve Güzellik Sosyal Dil Anlatım Edebiyat Aşk flashları Domain Telif Hakkı Sitemizin tüm hakları saklıdır. Telif hakkı ihlali bildirimi, acil şikayetleriniz ve her türlü görüş ve önerileriniz için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz. Sorumluluk İçerik sağlayıcı ve paylaşım sitesi olan Bestoffrm.com sitesinde, 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Bestoffrm.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim sayfamızdan bildirilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır. Sitemizde yayınlanan sağlıkla ilgili konular sadece bilgilendirme amaçlı olup tedavi için Lütfen Doktorunuza başvurunuz.