Bestoffrm|Aşk Flashlari|Yazili Sorulari|Büyüler|Sifali Bitkiler|
 
"Formumuza Moderatörler alınacaktır.Üyelerimize duyurulur.
Geri git   Bestoffrm|Aşk Flashlari|Yazili Sorulari|Büyüler|Sifali Bitkiler| >
»»-(¯`v´¯)-» Kültür ve Eğitim »»-(¯`v´¯)-» > İlkokul,Ortaokul Test , Yazılı ve Proje Konuları > İlkokul,Ortaokul Yazılı Soruları > 8/sınıf
Connect with Facebook


8. Sinif Denklem Sorulari

8/sınıf


Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16.11.2008, 07:43   #1 (permalink)
Davut
Guest
 
Davut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye No:
Mesajlar: n/a
Konular: 4015
wwq 8. Sinif Denklem Sorulari


MATEMATİK 7. 8. SINIF DENKLEM
S O R U L A R I

Birinci dereceden bir bilinmeyenli denklemlerin çözüm kümesini bulunuz.
* Denklemin bir tarafındaki ifade eşit ifadeyle değiştirebiliriz. ( Her türlü işlem yapılabiliriz. )
* Denklemin her iki tarafı da aynı ifade ile toplanabilir çıkartılabilir. ( Terim denklemin bir tarafından diğer tarafa ters işlem olarak gider. )
* Denklemin her iki tarafı da sıfırdan farklı bir sayı ile çarpılabilir bölünebilir.

Örnek:3 ( 3x – 2 ) = 2 ( 2x + 5 ) - 1
3.3x + 3.(-2) = 2.2x + 2.5 – 1
9x – 6 = 4x + 10 – 1
9x – 6 + (6 – 4x) = 4x +10 - 1+ (6 – 4x)
9x – 6 + 6 – 4x = 4x + 10 – 1 + 6 – 4x
9x – 4x = 10 – 1 + 6
5x = 15
5x = 15
5 5
x = 3 Ç = { ( 3 ) }

1. x + 7 = 11
2. y – 3 = 6
3. 2x = 12
4. 4x – 3 = 9
5. x + 4 = 15
6. x + 5 = – 12
7. x – 3 = 10
8. x – 9 = – 17
9. 9x = 45
10. – 4x = – 36
11. 42x = 24
12. – 6x = – 7
13. – 5x = – 30
14. 20x + 15 = 25
15. 15x – 9 = 21
16. 2x + 1 = 7
17. 10x – 15 = 5
18. 25 – x = 15
19. 12 – x = – 13
20. 3x – 7x = 12
21. 5 – x = 7
22. 3x + 9 = 15
23. 4x – 7 = 25
24. x + 7 – 3 = 11
25. x + ( – 3 ) 3 = 3 – 42
26. 5 – x + 3 = 12
27. x – 4 = ( – 2 ) 2
28. 7x – 8 = 6 – 5x
29. – x + 4 = – 3
30. – 5x – 28 = – 8
31. – 9x + 2 = – 16
32. 3 ( x + 4 ) = 21
33. – 8 ( x – 3 ) = – 48
34. 2 ( x + 1 ) = – 6
35. 6 ( 3 – 4x ) = – 6
36. – 2 ( 5 – 5x ) = – 40
37. 10 ( x + 3 ) = 0
38. 5 ( 1 – 3x ) = – 35
39. 4x + 7 = 3
40. 5x + 3 = 3
41. 3x – 6 = – 3
42. 10 – ( 50 + x ) = 15
43. 4 ( x – 3 ) + 5 = 9
44. 7 ( x + 3 ) + 5 = 54
45. 6 ( x – 4 ) + 3 = 15
46. 2 ( x + 1 ) – 1 = 13
47. 3 + 4 ( x – 2 ) = 20
48. 3 ( 3x – 2 ) = 2 ( 2x – 5 )
49. 6 - 3 (x + 1 ) = 2 + 3 ( 2x + 3 )
50. 3 - 2 (x – 1 ) = 4 - 3 ( x + 1 )
51. 5 ( 10 – x ) + 20 + 6x = 80
52. 3 ( x – 1 ) + 4 = 2 ( x + 3 ) + 1
53. ( x + 1 )2 – 16 = ( x – 1 )2 + 20
54. ( 2y + 1 )2 – ( 2y – 1 )2 = 16
55. – 3x + 2 = x – 6
56. 4y + 3 = 2y – 1
57. 3 ( x – 2 ) = ( x – 2 ) 2
58. ( x – 7 ) ( x + 15 ) = x2 + 25
59. 3x2 – 14x – 15 = (x + 5)(3x – 7)
60. ( x – 6 ) x = ( x – 2 ) ( x – 5 )

Birinci Dereceden İki Bilinmeyenli Denklemler.

Örnek: Ayşe ile ablasının cevizlerinin toplamı 86’dır. Ayşe’nin cevizlerinin 2 katının 13 fazlası, ablasının cevizlerinin 3 katına eşittir. Her birinin kaçar cevizi vardır?


Ayşe’nin ceviz sayısı x Þ49
Ablasının ceviz sayısı y Þ37

Birinci cümleden: x + y = 86
İkinci cümleden: 2.x + 13 = 3.y

Yok Etme Metodu:

x + y = 86 | . 3 3x + 3y = 258
2x = 3y – 13 + 2x – 3y = – 13
5x + 0 = 245

5x = 245 49 + y = 86
5 5 y = 86 – 49

x = 49 y = 37

Yerine Koyma Metodu:

x + y = 86 y = 86 – x

2x – 3y = – 13 2x – 3(86 – x) = – 13

2x – 258 + 3x = – 13

5x = – 13 + 258 y = 86 – 49

5x = 245 y = 37
5 5

x = 49 Ç = { ( 49; 37 ) }

1. Bir kumbarada 21 adet madeni para olup değeri 1 450 000 liradır. Bunlardan bir kısmı 50 000 liralık, kalanı da 100 000 liralıktır. Kumbarada kaç tane 50 000 liralık, kaç tane 100 000 liralık vardır?

2. Funda ile babasının yaşları toplamı 63’dür. Funda’nın yaşının 2 katından 9 fazlası babasının yaşına eşit olduğuna göre, Funda ve babasının yaşlarını bulun.

3. Yurdanur 9, annesi 39 yaşındadır. Kaç yıl sonra annesinin yaşının 1/3’ü Yurdanur’un yaşına eşittir?

4. İki tam sayının toplamı 60’tır. Birinci sayının yarısı, ikinci sayının 1/3’üne eşittir. Bu sayıları bulun.

5. Bir sınıfın mevcudu 48’dir. Kızların sayısı, erkeklerin sayısının yarısından 6 fazladır. Bu sınıftaki kız ve erkek sayılarını bulunuz.

6. 65 sayısını öyle iki parçaya ayırın ki, birincinin 3 katı, ikincinin 5 katından 3 fazla olsun.

7. Bir kesrin paydası, payının 3 katından 1 fazladır. Pay ve paydasına 11 eklediğimizde kesrin değeri 5/8 oluyor. Bu kesri bulunuz.

8. Rakamların toplamı 10 olan öyle iki basamaklı bir sayı bulunuz ki, bu sayının 2 katının 28 eksiği, sayının ters yazılışına eşittir. Bu sayıyı bulunuz.

9. Öyle ardışık üç tek sayı bulunuz ki baştakinin 1/3 ile sondakinin 1/5 arasındaki fark 2 olsun.

10. Bir ikizkenar üçgenin tepe açısının ölçüsü, taban açısının ölçüsünün 3 katıdır. Bu üçgenin açılarının ölçülerini bulunuz.

11. Bir eşkenar üçgenin kenarı, bir karenin kenarından 2 cm daha uzundur. İki şeklin çevreleri toplamı 62 cm olduğuna göre, her birinin kenar uzunluklarını bulunuz.

12. Aklımda iki sayı tuttum. Birinci sayının 5 katı ile ikincinin 4 katı toplamı 220 dir. Birinci sayının 3 katı, ikincinin 2 katına eşit oluyor. Bu sayıları bulunuz.

13. Bir baba ile oğlunun yaşları toplamı 50 dir. 5 yıl sonra babası, oğlunun yaşının 2 katı olur. Her birinin şimdiki yaşlarını bulunuz.

14. Bir dikdörtgenin çevresinin uzunluğu 30 cm dir. Uzun kenarının 3 katı ile kısa kenarının toplamı 33 cm oluyor. Kenarları bulunuz


alıntıdır.


 
Alıntı ile Cevapla
REKLAM
Alt 20.03.2009, 19:42   #2 (permalink)
Oğuz
Guest
 
Oğuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üye No:
Mesajlar: n/a
Konular: 4015
Standart


1. dereceden 1 bilinmeyenli denklemler (MATEMATİK)
Birinci dereceden bir
bilinmeyenli denklemler

ve a 0 olmak üzere ax +b=0 şeklindeki eşitliklere birinci dereceden bir bilinmeyenli denklem denir. Denklemi sağlayan x sayısına denklemin kökü, bu kökün oluşturduğu kümeye çözüm kümesi denir.

ax+b=0 ise sayısı denklemin köküdür.

Çözüm kümesi:

Ç= olur.

Örnekler:

1) 6x +12 =0 denkemini çözüm kümesini bulunuz.

Çözüm:

6x= -126x+12=0
x= x=-2 Ç= olur.
2)-5x + 6 + x = 1 –x + 8 denkleminin çözüm kümesini bulunuz.

Çözüm:

-5x+ 6+ x =1 –x +8
-4x + 6 = -x + 9
-4x +x = 9-6
-3x=3
x= -1 Ç=
3) denkleminin çözüm kümesini bulunuz.
Çöm: denklemde paydası eşitlenir:



4) x-{2x-[x+1-(3x-5)]} = 3 ise x kaçtır?
Çözüm:

[x+1-3x+5]
[-2x+6]
{2x+2x-6}
x-4x+6 = 3
x= 1 Sonuç: 1-3x =

5) 9(1-2x) – 5(2-5x) = 20 denkleminin çözüm kümesi nedir?
Çözüm:

9(1-2x) – 5(2-5x) = 20
9-18x-10+25x = 20
7x-1= 20
7x = 21
x = 3
Sonuç: 3

6) x 2 x 1
----- + ----- = ----- + 1----- denkleminin çözüm kümesi nedir?
3 5 5 3

Çözüm:
x 2 x 4
----- + ----- = ----- + -----
3 5 5 3
(5) (3) (3) (5)

5x+6 3x+20
------- = ------- = 5x + 6 = 3x+20
15 15

x = 7 Sonuç: 72x = 14


7) Kendisine katı eklendiğinde 72 eden sayı kaçtır?

Çözüm:


=
8) 2x+5=1 ise “x” kaçtır?

Çözüm:
2x = -4
Sonuç = {-2}x = -2

9) Toplamları 77 olan iki sayıdan birinin 3 katı, aynı sayının 4 katıyla toplamına eşittir.Bu Sayıların Küçük Olanı Kaçtır?

Çözüm:

3x+4x = 77
7x = 77
x = 7
3x = 33 Sonuç = {33}

10) Bu denklemdeki x’ in değerini bulunuz.
Çözüm:





x = 5 Sonuç = {5}

11) “x” in değerini bulunuz.
Çözüm:




- 45 = 5x-35
5x = -10
x = -2

Sonuç = {-2}

12) “x” in değerini bulunuz.

Çözüm:


3x-5 = -20
3x = -15
x = -5 Sonuç = {-5}

13) denklemini ve koşuluyla x’i bulunuz.
Çözüm

x=-1 fakat (x 1 ve x koşulundan dolayı

Ç=Ǿdir

14) için x ’in değeri kaçtır?
Çözüm
x=3 (x 3 koşulundan dolayı )

Ç=Ǿdir


Birinci Dereceden İki
Bilinmeyenli Denklemler

olmak üzere açık önermesine birinci dereceden iki bilinmeyenli denklem denir.
denkleminde x ’e verilebilecek her değer için bir y değeri bulunabilir. Bulunan (x,y) ikililerinden her birine denklemin bir çözümü denir. Çözüm kümesi sonsuz elamanlıdır.

Örnekler:

1) denklemini çözüm kümesini bulup düzlemde göster.

(0,-1)x=0 için y=2.0-1
(1,1)x=1 için y=2.1-1
(2,3)x=2 için y=2.2-1
(3,5)x=3 için y=2.3-1
(y 2x –1)x için y=2x-1

SORULAR

1) 1985 FL-1: a>801:3+6 eşitsizliğini sağlayan en küçük “a” doğal sayısı kaçtır?
A)90 B)91 C)273 D)274

ÇÖZÜM:a>801:3+6 a>267+6 a>273 274>273
CEVAP

2) 1991 EML: x bir gerçek (reel) sayı olmak üzere ; 3x + x > x – 1
ise, aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 5 3
A) x < 15 B) x > 15 C) x < 15 D)x > 15

ÇÖZÜM : 9x + 5x > 15x –15 9x –15x +5x > -15 -1 x > -15 x < 15
CEVAP:A

3) 1992 DPY: Aşağıdaki sayı doğrularının hangisinde -5 x +1 < 11
eşitsizliğinin çözüm kümesi doğru olarak gösterilmiştir?
A) ___________________
B) ___________________
C) ___________________
D) ___________________

ÇÖZÜM: -5 x < 11 – 1 -5 x < 10 -5 x < 10 x > -2
-5 -5
CEVAP

4) 1993 DPY: -5x +6 > -3x +4 eşitsizliğini sağlayan doğal sayıların kümesi aşağıdakilerden hangisidir?
A) {0} B) {1} C) {0,1} D) {1,2}

ÇÖZÜM:-5x +3x > -6 +4 -2x > -2 x < +1 0,1 < 1
-2 -2
CEVAP:C
5) 1989 EML: 2x +2 <0 ve x >-2 ise x’ in alacağı en büyük değer
kaçtır?
A) –2 B) –1 C) 0 D) 1

ÇÖZÜM: 2x < -2 x < -1 x > -2 -1 < -1 -1 > -2
CEVAP:B

6) 1997 DPY: 2x –8 > -x +4 eşitsizliğini sağlayan x ‘in bütün d değerleri için , aşağıdakilerden hangisi doğrudur?
A) x > 4 B) x < 4 C) x > 5 D) x < 2

ÇÖZÜM: 2x +x > +4 +8 3x > 12 x > 4
CEVAP:A

7) 1999 KLJ: Aşağıdakilerin hangisinde , 3x –2 < 7 ve 4 -2x <2 e eşitsizliklerini birlikte sağlayan reel sayıların kümesi
gösterilmiştir?
A) ____________________
B) ____________________
C) ____________________
D) ____________________

ÇÖZÜM: 3x < 7+2 3x < 9 x < 3

-2x < 2-4 -2x < -2 x > 1
CEVAP:A

8) 1999 DPY: -3x +7 > -14 eşitsizliğinin tam sayılar kümesindeki
çözüm kümesi hangisidir?
A) { 7,8,9, .....} B) {....., 5,6,7 }
C) { .....,-9,-8,-7 } D) { -7,-8,-9, .....}

ÇÖZÜM: -3x > -14 –7 -3x > -21 x < +7 {.....,5,6,7 } < +7

CEVAP:B
9) 1999 ML: 3x –9 > 6x -3 eşitsizliğinin çözüm kümesi , aşağıdaki
sayı doğrularının hangisinde koyu ve kalın çizgiyle gösterilmiştir?
A) _________________
B) _________________
C) _________________
D) _________________

ÇÖZÜM: 3x –6x > -3+9 -3x > +6 x < -2
CEVAP:B

10) 1994 DPY: 2x +2 > 4 eşitsizliğini sağlayan noktalar kümesi,
aşağıdaki taralı bölgelerden hangisidir?
A)


B)


C)


D)



ÇÖZÜM: 2x > 4-2 2x > 2 x > 1
CEVAP:A

11) 1991 FL: 0 < x < 1 ise ( x+3) in en büyük değeri kaçtır?

A) 1 B) 2 C) 3 D) 4

ÇÖZÜM:En büyük x değeri istendiğine göre x ‘e 1 değerini
veririz.O zaman; (1+3) = 4

CEVAP
12) 1994 FL: x y olmak üzere , x ve y doğal sayılardır. x < 9 ve
y < 10 ise; x + y ‘ nin alabileceği en büyük değer kaçtır?
x - y
A) 13 B) 14 C) 15 D) 16

ÇÖZÜM: En büyük istenildiğine göre x ‘e 8 veririz. x-y olacağına
göre x, y ‘den daha büyük olmalıdır. O zaman y, 7 olur.
8 + 7 = 15 = 15
8 - 7 1 CEVAP:C

13) 1984 FL-2: x - 3 < 0 ve x + 2 > 0 eşitsizliklerini birlikte
sağlayan x ‘ in değerleri aşağıdakilerden hangisidir?
A) –2 < x < 3 B) –2 < x < 3
C) –2 < x < 3 D) –2 < x < 3

ÇÖZÜM: x < 3 ve x > -2 (-2 < x) ; ise –2 x < x < 3
CEVAP:A

14) 1999 DPY:Aşağıdaki sayı doğrularının hangisinde,-3x+6 < 12
eşitsizliğinin çözüm kümesi koyu ve kalın çizgi ile gösterilmiştir
A) _____________ B) _______________
C) _____________ D) _______________

ÇÖZÜM: -3x < 12-6 -3x < 6 x > -2
-3 -3 CEVAP:C

15) 1993 FL: 0 < x < y < z ise aşağıdakilerden hangisi pozitiftir?
A) x – z B) y – z C) y – x D) z - x
y - x z - y y - z y – x

ÇÖZÜM: x ‘e 1 , y ‘e 2 , z ‘e 3 veririz. O zaman ; 3-1 = 2 = 2
2-1 1
CEVAP

ALINTIDIR.


 
Alıntı ile Cevapla
Alt 27.03.2011, 20:28   #3 (permalink)
Admin
 
@izci@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Adıyaman Şubesi
Üyelik tarihi: Jul 2008
Üye No: 2
Mesajlar: 24.921
Konular: 11491
Teşekkür: 542
2.192 Mesajına 5.095 teşekkür edildi.
Standart


TANIM a, b, c gerçel sayı ve a ¹ 0 olmak üzere,

ax2 + bx + c = 0
biçimindeki her açık önermeye ikinci dereceden bir bilinmeyenli denklem denir.
Bu açık önermeyi doğrulayan x sayılarına denklemin kökleri; tüm köklerin oluşturduğu kümeye denklemin çözüm kümesi; çözüm kümesini bulmak için yapılan işlemlere denklem çözme; a, b, c sayılarına da denklemin kat sayıları denir.

B. İKİNCİ DERECE DENKLEMİN ÇÖZÜM KÜMESİNİN BULUNUŞU
1. Çarpanlara Ayırma Yöntemi
ax2 + bx + c = 0 denklemi f(x) . g(x) = 0
biçiminde yazılabiliyorsa
f(x) = 0 veya g(x) = 0 olup çözüm kümesi;
Ç = {x | x, f(x) = 0 veya Q(x) = 0 denklemini sağlar} olur.
2. Diskiriminant (D) Yöntemi
ax2 + bx + c = 0 denklemi a ¹ 0 ve
D = b2 – 4ac ise, çözüm kümesi
ax2 + bx + c = 0
denkleminde, D = b2 – 4ac olsun.
a) D > 0 ise, denklemin farklı iki gerçel kökü vardır.
Bu kökleri,b) D < 0 ise, denklemin gerçel kökü yoktur.
c) D = 0 ise, denklemin eşit iki gerçel kökü vardır.
Bu kökler,Denklemin bu köklerine; eşit iki kök, çakışık kök ya da çift katlı kök denir.
Ü ax2 + bx + c = 0
denkleminin kökleri simetrik ise,
1) b = 0 ve a ¹ 0 dır.
2) Simetrik kökleri gerçel ise,
b = 0, a ¹ 0 ve a . c £ 0 dır.
C. İKİNCİ DERECE DENKLEMİN KÖKLERİ İLE KATSAYILARI ARASINDAKİ BAĞINTILAR
ax2 + bx + c = 0 denkleminin kökleri
x1 ve x2 ise,

D. KÖKLERİ VERİLEN İKİNCİ DERECEDEN DENKLEMİN YAZILMASI
Kökleri x1 ve x2 olan ikinci dereceden denklem;
(x – x1) (x – x2) = 0 dır. Bu ifade düzenlenirse,
x2 – (x1 + x2)x + x1x2 = 0 olur.
Ü ax2 + bx + c = 0 ... (1) denkleminin kökleri x1 ve x2 olsun. Kökleri mx1 + n ve
mx2 + n olan ikinci dereceden denklem, (1) denkleminde x yerineyazılarak bulunur.
Ü ax2 + bx + c = 0 ve dx2 + ex + f = 0 denklemlerinin çözüm kümeleri aynı ise,


Ü ax2 + bx + c = 0 ve dx2 + ex + f = 0
denklemlerinin sadece birer kökleri eşit ise,
ax2 + bx + c = dx2 + ex + f
(a – d)x2 + (b – e)x + c – f = 0 dır.
Bu denklemin kökü verilen iki denklemi de sağlar.
ÜÇÜNCÜ DERECEDEN DENKLEMLER
A. TANIM
a ¹ 0 olmak üzere, ax3 + bx2 + cx + d = 0 biçimindeki denklemlere üçüncü dereceden bir bilinmeyenli denklemler denir.
B. ÜÇÜNCÜ DERECEDEN DENKLEMİN KÖKLERİ İLE KATSAYILARI ARASINDAKİ BAĞINTILAR
a ¹ 0 ve ax3 + bx2 + cx + d = 0 denkleminin kökleri x1, x2 ve x3 olsun. Buna göre,



C. KÖKLERİ VERİLEN ÜÇÜNCÜ

DERECE DENKLEMİN YAZILMASI

Kökleri x1, x2 ve x3 olan üçüncü derece denklem
(x – x1) (x – x2) (x – x3) = 0 dır.
Bu denklem düzenlenirse,
x3 – (x1 + x2 + x3)x2 + (x1x2 + x1x3 + x2x3)x – x1x2x3 = 0

olur.
Ü
ax3 + bx2 + cx + d = 0 denkleminin kökleri
x1, x2, x3 olsun.
1)
Bu kökler aritmetik dizi oluşturuyorsa,

x1 + x3 = 2x2 dir.

2) Bu kökler geometrik dizi oluşturuyorsa,
3)
Bu kökler hem aritmetik hem de geometrik dizi oluşturuyorsa,

x1 = x2 = x3 tür.

n, 1 den büyük pozitif tam sayı olmak üzere,

anxn + an – 1xn – 1 + ... + a1x + a0 = 0

denkleminin;
Kökleri toplamı :
Kökleri çarpımı :



-----------------İMZA-----------------

ALLAH'ım!
Bakışımızı ibret,
Sukutumuzu hikmet,
konuşmamızı sanat ve
marifete dönüştür,

ALLAH'ım!

Boşa bakanlardan,
Boşa susanlardan,
Boşa konuşanlardan eyleme.

@izci@ isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
@izci@ Nickli üyemize 4 üyemiz teşekkür etmiştir:
bera (21.12.2012), imolea (20.06.2013), namars (21.06.2013), sslong (22.06.2013)
Alt 01.05.2012, 22:16   #4 (permalink)
Moderatör
 
sufi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Konya Şubesi
Üyelik tarihi: Jul 2009
Üye No: 8412
Mesajlar: 3.354
Konular: 1337
Teşekkür: 91
181 Mesajına 468 teşekkür edildi.
Standart


teşekkür ederim.


sufi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
sufi Nickli üyemize 3 üyemiz teşekkür etmiştir:
imolea (20.06.2013), namars (21.06.2013), sslong (22.06.2013)
Alt 13.11.2012, 22:22   #5 (permalink)
Süper Moderatör
 
bera - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ağrı Şubesi
Üyelik tarihi: Aug 2009
Üye No: 8636
Mesajlar: 14.995
Konular: 3305
Teşekkür: 866
1.040 Mesajına 3.350 teşekkür edildi.
Standart


emeğine sağlık.


bera isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
bera Nickli üyemize 2 üyemiz teşekkür etmiştir:
namars (21.06.2013), sslong (22.06.2013)
Alt 17.12.2012, 12:26   #6 (permalink)
Üye
 
acemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Amasya Şubesi
Üyelik tarihi: Jun 2009
Üye No: 8381
Mesajlar: 1.413
Konular: 631
Teşekkür: 97
95 Mesajına 264 teşekkür edildi.
Standart


paylaşım için teşekkür ederim.


acemi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
acemi Nickli üyemize 2 üyemiz teşekkür etmiştir:
namars (21.06.2013), sslong (22.06.2013)
Alt 06.01.2013, 06:53   #7 (permalink)
giz
Moderatör
 
giz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Afyonkarahisar Şubesi
Üyelik tarihi: Jan 2010
Üye No: 10207
Mesajlar: 1.609
Konular: 285
Teşekkür: 129
117 Mesajına 442 teşekkür edildi.
Standart


paylaşım için teşekkürler.


giz isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
giz Nickli üyemize 2 üyemiz teşekkür etmiştir:
namars (21.06.2013), sslong (22.06.2013)
Alt 20.06.2013, 13:25   #8 (permalink)
Admin
 
bestoffrm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Adıyaman Şubesi
Üyelik tarihi: May 2011
Üye No: 13940
Mesajlar: 10.747
Konular: 1216
Teşekkür: 475
445 Mesajına 1.436 teşekkür edildi.
Standart


denklem soruları için teşekkür ederim.


bestoffrm isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
bestoffrm Nickli kullanıcımıza teşekkür eden üyelerimiz:
namars (21.06.2013)
Alt 05.05.2014, 22:42   #9 (permalink)
Üye
 
osmanlı23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Elazığ Şubesi
Üyelik tarihi: May 2014
Üye No: 17512
Mesajlar: 1.685
Konular: 136
Teşekkür: 1
34 Mesajına 59 teşekkür edildi.
Standart


emeğinize sağlık.


osmanlı23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2014, 15:21   #10 (permalink)
Admin
 
Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Bolu Şubesi
Üyelik tarihi: Jun 2009
Üye No: 1
Mesajlar: 9.261
Konular: 47204
Teşekkür: 309
489 Mesajına 925 teşekkür edildi.
Standart


konu için teşekkür ederim.


-----------------İMZA-----------------
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
denklem sorulari 10.sinif, denklem sorulari 8.sinif, denklem sorulari 9, denklem sorulari cevaplari, denklem sorulari cozumlu, denklem sorulari ve cozumleri 7.sinif, denklem sorulari ygs

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
6. Sinif Matematik Sorulari @izci@ 6/sınıf 4 04.12.2014 15:21
MATEMATIK 7. 8. SINIF DENKLEM Sorular? Davut 8/sınıf 3 04.12.2014 15:20
7.Sinif Denklem Sorulari Davut 7/sınıf 7 04.12.2014 15:20


WEZ Format +3. Şuan Saat: 17:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.

bestoffrm | aşk flashları | sitemap | tags
Resimli Şiirler Şairler Müzik Yemek Tarifleri Moda Örgü Modelleri Dantel Modelleri Şifalı Bitkiler İslami Konular Dil An Coğrafya Fizik Roman Özetleri Aşk Duaları Dilek Duaları Define İşaretleri Cilt ve Güzellik Sosyal Dil Anlatım Edebiyat Aşk flashları Domain Telif Hakkı Sitemizin tüm hakları saklıdır. Telif hakkı ihlali bildirimi, acil şikayetleriniz ve her türlü görüş ve önerileriniz için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz. Sorumluluk İçerik sağlayıcı ve paylaşım sitesi olan Bestoffrm.com sitesinde, 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Bestoffrm.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim sayfamızdan bildirilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır. Sitemizde yayınlanan sağlıkla ilgili konular sadece bilgilendirme amaçlı olup tedavi için Lütfen Doktorunuza başvurunuz.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 241 242 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 261 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 273 274 275 276 277 278 279 280 281 282 283 284 285 286 287 288 289 290 291 292 293 294 295 296 297 298 299 300 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 311 312 313 314 315 316 317 318 319 320 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 331 332 333 334 335 336 337 338 339 340 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 361 362 363 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 383 384 385 386 387 388 389 390 391 392 393 394 395 396 397 398 399 400 401 402 403 404 405 406 407 408 409 410 411 412 413 414 415 416 417 418 419 420 421 422 423 424 425 426 427 428 429 430 431 432 433 434 435 436 437 438 439 440 441 442 443 444 445 446 447 448 449 450 451 452 453 454 455 456 457 458 459 460 461 462 463 464 465 466 467 468 469 470 471 472 473 474 475 476 477 478 479 480 481 482 483 484 485 486 487 488 489 490 491 492 493 494 495 496 497 498 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 509 510 511 512 513 514 515 516 517 518 519 520 521 522 523 524 525 526 527 528 529 530