Bestoffrm|Ask Flashlari| Resimli Siirler|Yazili Sorulari|Büyüler|Performans,Proje Konulari|Sifali Bitkiler|Definecilik
 
"Hayat bir öyküye benzer, önemli olan yanı eserin uzun olması değil, iyi olmasıdır. Seneca"
Geri git   Bestoffrm|Ask Flashlari| Resimli Siirler|Yazili Sorulari|Büyüler|Performans,Proje Konulari|Sifali Bitkiler|Definecilik >
»»-(¯`v´¯)-» Kültür ve Eğitim »»-(¯`v´¯)-» > Lise Konu - Testler - Yazılılar > Lise Yazılı Soruları > Biyoloji
Connect with Facebook

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-04-2009, 05:29 PM   #1 (permalink)
Moderatör
 
Hırka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jul 2009
Mesajlar: 58.707
Teşekkür: 11
687 Mesajına 1.632 teşekkür edildi.
Standart Besinlerle ile ilgili 10 soru, test

BESİNLER TEST

1. İnsanlarda;
I. Uzun süren açlık
II. Uyuma
III. Dinlenme
gibi durumlardan hangileri gerçekleşirken enerji gereksiniminin proteinlerden karşılanması daha
fazla olur?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) II ve III

2. Bir çok araştırıcı, bir antrenman sonrasında idrarla atılan azotlu artıklarda bir artış olmadığını göstermiştir.Buna göre aşağıdakilerden hangisi kas hareketleri ile ilgili bir sonuç niteliğindedir?
A) Azotlu maddelerin yıkımında artış olduğu
B) Enerji gereksiniminin protein olmayan maddelerden karşılandığı
C) Enzimlere olan gereksiniminin azaldığı
D) İdrar miktarının azotlu artıklara bağlı olmadığı
E) Azotlu maddelerin canlı yaşamında önemini kaybettiği


3. I. Uygun sıcaklık
II. Uygun ışık
III. Etkinen madde
IV.Uygun pH
Yukarıdakilerden hangileri tüm enzim tepkimeleri için gerekli değildir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) I ve IV
D) II ve III
E) III ve IV

4. Aşağıdakilerden hangisi enzimlerin ortak özelliklerinden biridir?
A) Aynı sayıda amino asit taşımaları
B) Yalnız hücre içinde etkin olmaları
C) Asidik ortamda daha aktif olmaları
D) Hücre zarından kolayca geçebilmeleri
E) Aktivasyon enerjisini azaltmaları

5. Aşağıdakilerden hangisi ATP için yanlış bir ifadedir?
A) Substratları aktifleştirir.
B) Enzimleri aktifleştirir.
C) Yüksek enerjili fosfat bağlarına sahiptir.
D) Tüm canlıların kullandığı enerji çeşidini depolar.
E) Yapısında riboz şekeri bulunur.

6. Organik bileşiklerin içerdiği kimyasal enerji;
I. Aktif taşıma
II. Protein sentezi
III. ATP sentezi
gibi olaylardan hangilerinde doğrudan kullanılır?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve III
E) I, II ve III

7. Enzimin ;
I. Sentezi
II. Substrata bağlanması
III. Ürün oluşturması
olaylarından hangileri sadece canlılarda gerçekleşir?
A) Yalnız I
B) Yalnız II
C) Yalnız III
D) I ve II
E) I, II ve III

8. Bir glikoz molekülünün hücrede yanması sonucu oluşan enerjinin %40'ı metabolik olaylarda
kullanılır. Enerjinin geri kalanı ise aşağıdaki enerji formlarından hangisine dönüşür?
A) Isı enerjisine
B) Işık enerjisine
C) Aktivasyon enerjisine
D) Elektrik enerjisine
E) Mekanik enerjiye

9. Koenzim ile kofaktörün ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) Organik bileşikler olmaları
B) Metal iyonları içermeleri
C) Proteinlerin yapısına katılmaları
D) Çoğu enzimleri aktifleştirmeleri
E) Hücrelerde sentezlenmeleri

10. İnsanda enzimlerle ile ilgili;
I. Enzimin sentezlenmesi
II. Enzim-substrat kompleksinin kurulması
III. Substratın ürüne dönüştürülmesi
gibi olaylardan hangileri hem hücre içinde, hem de hücre dışında gerçekleşebilir?
A) Yalnız I
B) Yalnız III
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III

YANITLAR : 1.A 2.B 3.B 4.E 5.B 6.C 7.A 8.A 9.D 10.E
Hırka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10-21-2013, 06:55 PM   #2 (permalink)
Admin
 
Admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Jun 2009
Mesajlar: 7.787
Teşekkür: 157
395 Mesajına 814 teşekkür edildi.
Standart

emeğinize sağlık.
__________________
Admin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Etiketler
besinlerle, besinlerle ile ilgili 10 soru, ile, ilgili, soru, test

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.

bestoffrm | aşk flashları | sitemap | tags
Resimli Şiirler Şairler Müzik Yemek Tarifleri Moda Örgü Modelleri Dantel Modelleri Şifalı Bitkiler İslami Konular Dil An Coğrafya Fizik Roman Özetleri Aşk Duaları Dilek Duaları Define İşaretleri Cilt ve Güzellik Sosyal Dil Anlatım Edebiyat Aşk flashları Domain Telif Hakkı Sitemizin tüm hakları saklıdır. Telif hakkı ihlali bildirimi, acil şikayetleriniz ve her türlü görüş ve önerileriniz için iletişim sayfamızı kullanabilirsiniz. Sorumluluk İçerik sağlayıcı ve paylaşım sitesi olan Bestoffrm.com sitesinde, 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre tüm üyelerimiz ve ziyaretçilerimiz yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. Bestoffrm.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetler iletişim sayfamızdan bildirilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacak ve size dönüş yapacaktır. Sitemizde yayınlanan sağlıkla ilgili konular sadece bilgilendirme amaçlı olup tedavi için Lütfen Doktorunuza başvurunuz.